Алмаларды, қара өріктерді және алмұрттарды сулау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тығыз целлюлозасы бар алманың күзгі және қысқы тәтті және қышқыл сорттары зәр шығаруға жарамды, алмұрт - қышқыл, тығыз целлюлозасы бар, қара өрік - венгрлер тобының тығыз целлюлозасы бар және орташа қышқыл сорттары. Алмалар толығымен піскен, сау, дақтары мен зақымдары жоқ таңдалады, жуылады және тығыз қатарларға бөшкеге салынады. Бөшкенің түбі мен қабырғалары бұрын қайнаған сумен қайнатылған сабанмен немесе қарақат пен шие жапырақтарымен қапталған, 2-3 қатар жемістерден кейін сабан немесе жапырақтар да төселеді. Жемістерде дақтар пайда болмас үшін алмаларды соққылардан сақтай отырып, бөшкеге мұқият салыңыз. Алманың жоғарғы қабаты қара бидай немесе бидай сабанымен немесе жапырақтарымен жабылған. Сабан алмаларды төсеу кезінде зақымданудан қорғайды, сонымен қатар жемістерге алтын түс пен ерекше дәм береді. Бөшкелер толған кезде, олар үстіңгі түбімен жабылады, тіл мен ойық саңылаулары арқылы жемістер сусламен немесе тәтті сумен құйылады. Сусланы дайындау. 10 литр су үшін 200 грамм қара бидай ұны мен 60 грамм тұз алынады. Ұн қайнаған сумен құйылады, тұздалады және жақсылап араластырылады. Алынған қоспаны тұндыруға және сүзуге рұқсат етіледі. Тәтті суды дайындау. 10 литр су үшін 400 грамм қант немесе 600 грамм бал және 90 грамм тұз алынады. Ерітіндіні қайнату және салқындату керек. Саңылаулары ашық, сусламен немесе тәтті сумен толтырылған бөшкелер 20-дан 25С-қа дейінгі температурада алдын ала ашыту үшін 8 - 12 күнге қалдырылады. Бөшкелерді пайда болған көбікті кетіре отырып, күнделікті жаңа сусламен немесе тәтті сумен толтыру керек. Сұйықтықтың алмаға сіңуі тоқтап, сұйықтық тіл мен ойық тесігі деңгейінде болғаннан кейін бөшкелер ағаш тығындармен бітеліп, мұздықта, жертөледе немесе жертөледе сақталады. Ашыту 25-30 күннен кейін толығымен аяқталады. Суға малынған алманың дәмі тәтті және қышқыл, целлюлозасы серпімді, бірақ жаңа піскендерге қарағанда жұмсақ. Алхоры мен алмұрт алма сияқты суланады.