Алма квасы (сидр)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Квасты дайындау үшін құрамында қант мөлшері аз жазғы, күзгі және қысқы алманың піскен, негізінен тәтті және қышқыл сорттары қолданылады. Алманың жоғары қантты сорттарын пайдаланған кезде олардың шырынын сумен аздап сұйылту керек. Жабайы (орман) қышқыл алмадан квас алу үшін шырынды ашытпас бұрын оған қант қосып, дәміне қарай сумен сұйылтуды ұмытпаңыз. Қышқыл жабайы орман немесе мәдени алмалар 4 бөлікке кесіледі, 8 - 16 кг ұсақталған алма таза кенепке немесе зығыр пакетке салынады. Сөмкені байлап, қақпағы бар таза эмальданған ыдысқа, шыны ыдыстарға немесе түбі жалған ағаш бөшкеге салады, ағашпен жабылған (жақсырақ торлы) шеңбер алманың жоғары көтерілуіне жол бермеу үшін салмақпен басылады. Оларға 6 - 12 литр құйылады. онда ерітілген 1,6 - 3,2 кг бал қосылған қайнатылған су немесе қант. Ыдыс-аяқтың ішіндегісі кенеппен немесе зығыр матамен жабылып, ашыту үшін жертөледе немесе мұздықта қалдырылады