Алмадан жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг алма үшін - 1,5 кесе қант Кептелу үшін алманың тәтті сорттары ең қолайлы. Жемістерді қабығынан тазалаңыз, кесектерге кесіңіз және өзегін алыңыз. Сиропты дайындаңыз, оған алма салып, мөлдір болғанша пісіріңіз. Егер алма тілімдерінің бір бөлігі басқаларға қарағанда ертерек дайын болса, оларды қасықпен абайлап алып, ыдысқа салып, қалғанын толық дайын болғанша пісіруді жалғастыру керек. Пісірудің соңында хош иіс алу үшін аздап ванилин, апельсин немесе лимон қабығын қосуға болады. Сонымен қатар, алманың тәтті сорттарынан джем дайындаған кезде мүкжидек қосқан жөн (1 кг алма үшін - 1 стакан мүкжидек).