Сусыз тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 фунт жидек үшін ең жақсы еленген қанттың 1 1/2 фунты алынады, ыдысқа соңғысының қабаты мен жидектер қабаты құйылады, содан кейін қайтадан қант қабаты және қайтадан жидектер қабаты, үстіне қантпен жабылады және қатты отқа қойылады. . Бұл джем ұзақ уақыт бойы бұзылмай сақталады. Киев құрғақ джемі жидектерден 3 стакан сумен 400 г қанттан сироп дайындалады, сироп қайнатылған кезде жидектер салынады, жидектер қайнатылған кезде електен дуршлагпен шығарылады және сироп ағызылады, жидектердің жаңа бөлігі қалған сұйықтыққа салынады және т.б. 3 - 4 рет. Содан кейін жидектер ыдысқа жайылып, қант ұнтағына қалың себіліп, кептіру үшін пешке қойылады, бірақ қант еріп кетпес үшін. Сол сияқты жемістерден Тәтті алмаларды алып, оларды екіге бөліп, ішін таңдап, сиропты алдыңғысындағыдай етіп дайындаңыз, алмаларды оған батырыңыз да, мөлдір болғанша пісіріңіз, алып тастаңыз, елекке тастаңыз, алманың басқа бөлігін сиропқа салыңыз және т.б., алдыңғы айтылғандай. 4,8 кг қанттан 3,2 кг джем дайындауға болады, әр жолы 1 кг алма салады. Пеште кептіру кезінде алмаларды күн сайын толығымен құрғағанша айналдырып, қант құйып, сақтау керек. Кептелісті басқа жемістерден де дайындайды.