Жаңа піскен алмадан жасалған мусс
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 250 гр. алма 3/4 кесе қантқа 15 гр. желатин Алманы жуып, жұқа тілімдерге кесіңіз. Тұқымдардан тазарту. 2 жарым кесе ыстық су құйып, жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Шырынды басқа ыдысқа ағызып, алманы електен сүртіңіз. Алма шырынына қант пен суланған желатинді салыңыз. Барлық уақытта араластыра отырып, сиропты қайнатыңыз және салқындатыңыз. Салқындатылған сиропты басқа ыдысқа құйып, алма соусын, аздап ванилин қосып, көбікті масса пайда болғанша сыпырғышпен шайқаңыз. Масса қалыңдағаннан кейін қалыптарға құйыңыз және салқындатыңыз. Басқа жаңа піскен жемістерден жасалған мусс дәл осылай дайындалады.