Аршылған апельсиндерден жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг апельсин үшін - 1 кг қант пен 2 стакан су, апельсинді қабығынан тазартып, дәндерін абайлап алып тастап, тілімдерге бөліңіз. Кептелуге арналған ыдыста сиропты дайындаңыз, оған апельсин тілімдерін салып, қайнатыңыз және оттан алыңыз. Бір сағаттан кейін сиропты басқа ыдысқа құйыңыз, 10 - 15 минут қайнатыңыз, яғни белгілі бір қалыңдыққа дейін. Апельсин тілімдерін сироппен жабыңыз және баяу отта 10-15 минут пісіріңіз. Дәмі үшін 1 - 2 ас қасық ыстық джемге салыңыз. жұқа туралған және күйдірілген апельсин қабығының қасықтары.