Лимоннан жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг лимон үшін - 1,5 кг қант пен 2 стакан су Лимонның қабығын кескеннен кейін, оларды 20 минут қайнаған суға батырыңыз, содан кейін суық сумен шайыңыз және дәндерді мұқият алып тастап, тілімдерге кесіңіз. Кептелуге арналған ыдыста қою сиропты дайындаңыз, оған дайындалған лимондарды салыңыз, қайнатыңыз және оттан алыңыз. Лимоннан жасалған джем (Екінші әдіс) Лимон кесектерін дәнсіз, су құйып, жұмсақ болғанша пісіріңіз. Лимондарды табаққа салыңыз, екіншісін жабыңыз және оқшаулаңыз, осылайша 2-3 сағат қайнатыңыз. Кесектерді банкке салыңыз. 400 г лимон үшін 600 г қант пен 2 стакан су алыңыз. Сиропты 400 г қант қосқаннан бастап 2 күн қайнатыңыз, содан кейін тағы 200 г қант қосыңыз. Жылы сиропты лимонмен құмыраға құйыңыз, қақпақпен жабыңыз