Қиярдан жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қышқылдарды, тұздықтарды қырыққабат жапырағымен бірге тұзды суға батырыңыз. Қияр сарғайғанша 3-4 күн қалдырыңыз. Қиярды ыдысқа салыңыз да, қырыққабат жапырағымен жабыңыз. Тұзды суды бөлек қайнатыңыз және қиярдың үстіне құйыңыз. Сондықтан қияр жасылға айналғанша 2-3 рет қайталаңыз. Оларды 3 күн бойы суық суға батырыңыз, содан кейін құрғатыңыз, жылы сироппен жабыңыз. (1,5 кесе суға 1 фунт қант), 2 лимоннан 25,5 г зімбір, қабығы мен шырынын қосыңыз. Басқа күні сиропты ағызып, 400 г қиярға 600 г қант қосып, қоюланғанша қайнатыңыз, 2 рет қайнатыңыз.