Шарап қосылған ақ тұздық астында пісірілген төс еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Төсшені екі қабырға етіп кесіңіз, тұзды қайнаған суға батырыңыз, қайнатыңыз, сорпаны сүзіңіз, тамырлар мен дәмдеуіштермен (балдыркөк, пияз, ақжелкен, лавр жапырағы, қара бұрыш бұршағы) жұмсақ болғанша пісіріңіз. Жарты кесе ұнды қуырыңыз, үш-төрт кесе сүзілген сорпамен сұйылтыңыз, 2-3 рет қайнатыңыз, 1/2 кесе буға пісірілген мейізді құйыңыз, қабығы бар лимонның бірнеше тілімін қосыңыз, бірақ дәндері жоқ, бірнеше кесек қант және 1/4 кесе ақ үстел шарабы. Етті тұздыққа салыңыз да, қайнатыңыз. төс еті 1,5 кг. балдыркөк ақжелкен қара бұрыш лавр жапырағы ұн 1/2 кесе мейіз 1/2 кесе лимон 1/2 дана. шараптар 1/4 кесе қант 2 ас қасық. л тұз