Харчо сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы (тағамдар: грузин) Сорпаны қайнатыңыз және жуылған күрішті салыңыз, етті қайтадан салыңыз, тұз бен дәмдеуіштердің бір бөлігін салыңыз: майдалап туралған пияз, өсімдік майына қуырылған, ақжелкен тамыры, кинза тұқымы, лавр жапырағы мен қара бұрыш ерітіндіге ұсақталған. Күрішті шамамен 20 минут пісіріңіз. Күріш дайын болғанға дейін 5 минут бұрын сорпаға ұсақталған жаңғақ қосыңыз. Сорпаға жаңа анар шырынын құйыңыз. Ақжелкенді, сунели құлмақ пен қызыл бұрышты қосыңыз. 2 минуттан артық емес пісіріңіз. Кәстрөлді оттан алыңыз, ұсақталған сарымсақ пен кинза шөптерін қосыңыз. Сорпаны жабық қақпақ астында 3-4 минут тұндырыңыз, содан кейін табақтарға құйыңыз. Тағамды дайындау үшін сізге қажет: су - 2,5 л, сиыр еті (төс еті, шашақ немесе иық) - 500 г, пияз - 3-4 дана., күріш - 1/3 кесе, жаңа анар шырыны - 1/4 кесе (немесе жаңа піскен қызанақ - 500 г, немесе томат пастасы - 1/2 кесе, немесе тклапи - 1,5 кесе, ткемали тұздығы - 2 ас қасық.л., немесе жаңа шие өрігі - 10 дана.), жаңғақ (қабығы аршылған) - 1/2 кесе, жасыл кинза және ақжелкен - әрқайсысы 8 бұтақ, құлмақ-сунели - 2 шай қасық, сарымсақ - 3-4 қалампыр, кинза тұқымы - 1/2 шай қасық, ақжелкен тамыры - 1 тамыр, қара бұрыш - 10 бұршақ, қызыл бұрыш - пышақтың ұшында, лавр жапырағы - 3 ас қасық.л., ұн - 1 шай қасық. Майлы сиыр етін жуыңыз, кішкене кесектерге кесіңіз (3х4 см), суық сумен шайыңыз, кастрюльге салыңыз, 2,5 литр құйыңыз суық суға салып, қайнатыңыз. Бетінде пайда болған көбікті алып тастаңыз. 1,5-2 сағат пісіргеннен кейін етті алып тастаңыз, сорпаны сүзіңіз. Пиязды ұсақтап тураңыз, майға қуырыңыз, ұн қосыңыз.