Жасыл қалақайдан жасалған қырыққабат сорпасы.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 5 табақ сорпа мен 2-3 кептірілген саңырауқұлақты пісіріңіз. 2 фунт (800 г) жасыл қалақайды ұсақтап, тұзды қайнаған суға батырыңыз (3 стакан суға 1 шай қасық тұз), қайнатыңыз және елекке тастаңыз. Майға 1 пиязды қуырыңыз, қалақай қосыңыз, қуырыңыз, 1/4 фунт (100 г) қосыңыз қымыздық пен сары майды 1 ас қасық қуырылған ұнға салыңыз. 30 минутта демалысқа дейін сорпамен сұйылтыңыз, 1/2 кесе қаймақ құйыңыз, қайнатыңыз, аскөк, ақжелкен, сәбіз, шалғам, гүлді қырыққабат, спаржа қосыңыз. Ыдысқа толтырылған жұмыртқа, қаймақпен бірге қызмет етіңіз.