Қантталған апельсиндерден жасалған жемістер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 кг апельсин қабығы үшін - 1,2 кг қант және 3 стакан су, 3 г лимон қышқылы Қалың қабығы бар апельсиндерден алынған қабықтарды 3 күн суық суға салып, суды күніне үш рет ауыстырыңыз. Судан алынған қабықтарды 15 - 20 минут қайнатыңыз, суды төгіп тастаңыз, қабықтарды қайнаған қант шәрбатына батырыңыз, оттан алыңыз және 5 - 6 сағатқа қойыңыз. Содан кейін қайтадан отқа қойыңыз, қайнатыңыз және 5 - 7 минут қайнатыңыз, оттан алыңыз және 10 - 12 сағат тұрыңыз. Сондықтан 3-4 рет қайталаңыз. Соңғы пісірудің соңында 3 г лимон қышқылын қосып, 2 - 3 сағат ұстаңыз, сироптың ағып кетуіне жол беріп, дуршлагқа тастаңыз, содан кейін қабықтарды табаққа немесе табақтарға жайып, ауада кептіріңіз. Үстіне түйіршіктелген қант себіңіз.