Қантталған апельсиндерден жасалған жемістер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 кг апельсин қабығы үшін - 1,2 кг қант және 3 стакан су, 3 г лимон қышқылы Қалың қабығы бар апельсиндерден алынған қабықтарды 3 күн суық суға салып, суды күніне үш рет ауыстырыңыз. Судан алынған қабықтарды 15 - 20 минут қайнатыңыз, суды төгіп тастаңыз, қабықтарды қайнаған қант шәрбатына батырыңыз, оттан алыңыз және 5 - 6 сағатқа қойыңыз. Содан кейін қайтадан отқа қойыңыз, қайнатыңыз және 5 - 7 минут қайнатыңыз, оттан алыңыз және 10 - 12 сағат тұрыңыз. Сондықтан 3-4 рет қайталаңыз. Соңғы пісірудің соңында 3 г лимон қышқылын қосып, 2 - 3 сағат ұстаңыз, сироптың ағып кетуіне жол беріп, дуршлагқа тастаңыз, содан кейін қабықтарды табаққа немесе табақтарға жайып, ауада кептіріңіз. Үстіне түйіршіктелген қант себіңіз.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Қантталған апельсиндерден жасалған жемістер пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 20 мин. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz