Қанттағы өрік
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 кг қант үшін - 1 литр су, өріктерді жуыңыз, екіге бөліңіз, тұқымдарды алыңыз. Жемістерді қайнаған қант шәрбатына салып, жартысын қайнатыңыз. Содан кейін өріктерді дуршлагқа тастаңыз, оларды пісіру парағына жіберіңіз және дайын болғанға дейін пеште 70С температурада кептіріңіз. Сиропқа арналған қанттағы апельсин қабығы: 1 кг қабық үшін - 1 кг қант, 3 - 4 стакан су, 1 - 2 г лимон қышқылы, 8 апельсиннің қабығын ұсақ үккішпен сүртіңіз. Содан кейін қабықтарды жолақтарға кесіңіз және спиральға айналдырыңыз. Ащыны кетіру үшін суды 4 рет ауыстырып, қыртыстарды бір күн бойы суға салып қойыңыз. Ісінгеннен кейін қабықтарды жұмсарғанша пісіріңіз, содан кейін жылы сумен жабыңыз. Қабықтарды, қантты, лимон қышқылын ыдысқа салыңыз да, үстіне су құйыңыз. Сироп жартысына дейін азайғанша қоюланғанша пісіріңіз. Содан кейін қабықтарды шанышқымен бір-бірлеп алып тастаңыз, түйіршіктелген қантқа батырыңыз және кептіруге қалдырыңыз.