Апельсин, мандарин және лимон қабығынан қантталған жемістер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кептірілген цитрус қабықтарын ерітіндіде езіңіз, оларды тәтті пирогтар мен кондитерлік өнімдерді дайындауда қолдануға болады. Бір килограмм цитрус жемістерінен қабықтарды жинау үшін. Оларды сумен құйыңыз, қайнатыңыз және жаңа суық сумен толтырып, қайтадан қайнатыңыз. Сондықтан 3 рет қайталаңыз. Содан кейін қыртыстарды суытып, ерікті түрде кесу керек, бірақ өте ұсақ емес. Алюминий ыдысқа салыңыз, қабығын сәл жауып тұратындай етіп су құйыңыз. 2 кесе қант құйыңыз, жоғары отта пісіріңіз, су толығымен жоғалғанша үнемі араластырыңыз, содан кейін пештен алыңыз және суықта толығымен суығанша араластырыңыз, қыртыстар бір -бірінен оңай бөлінеді. Осы рецептті қолдана отырып, сіз джем дайындауға болады. Бұл жағдайда қабықтарды сироп қалыңдатылғанға дейін пісіру керек. Кептелудің "дайындығын" тексеру үшін сироп тамшысын табаққа тамызу керек, егер ол қатып қалса - джем дайын болады.