Қантталған сәбіз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 кг сәбіз үшін - 1 кг қант және 3 стакан су, 1 г ванилин және 1 г апельсин қабығы, 4 г лимон қышқылы Сәбізді тазалап, жуу керек, содан кейін тілімдерге немесе тілімдерге кесіңіз, кастрюльге салыңыз, суық су құйыңыз, отқа қойыңыз, қайнатыңыз және қайнаған сәттен бастап 10 минут пісіріңіз. Осыдан кейін суды ағызып, сәбізді суық сумен жауып, тағы 10 минут пісіруді жалғастыру керек. Дәл осылай үшінші рет жасау керек болады. Содан кейін сәбізді дуршлагқа салып, суды ағызып, қант шәрбатына саламыз. Қантты жемістерді 5-тен 7 минутқа дейін 3 дозада 10- 12 сағат тұрып пісіреміз. Дайындық сәбіздің мөлдірлігімен анықталады.