Алмұрт қантталған жемістер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг алмұрт үшін - 1 кг қант, 2,5 стакан су, 2 - 3 г лимон қышқылы немесе тәтті жемістерге арналған 1 лимон шырыны, біз қатты алмұрттарды қайнатпау үшін аламыз. Ірі жемістерді екіге немесе тілімдерге кесеміз, ал ұсақ жемістерді ағаш шпилькамен бірнеше жерден шаншып, қайнаған суға 8 - 10 минут қайнатамыз, сосын тез салқындатамыз. суық су. 2,5 стакан суға құйыңыз, онда алмұрт ағартылған, 1 кг қант, араластырыңыз және салқындатылған алмұртты осы сироппен 3 - 4 сағатқа құйыңыз. Содан кейін отқа қоямыз және қайнатамыз. 5 - 8 минут қайнатыңыз және 10 - 12 сағатқа қойыңыз. Сонымен, мезгіл-мезгіл ұзақ тұндыру кезінде алмұрт мөлдір болғанша 3 - 4 рет қайнату қажет. Пісірудің соңында лимон қышқылын немесе лимон шырынын қосамыз. Содан кейін алмұрттарды дуршлагқа тастаймыз, сиропты ағызып, пеште немесе ауада кептіреміз.