Шетен қантталған жемістер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бұтақтары бар шетенді қайнаған суға 3-5 минут қайнатады. дереу салқындату арқылы сиропқа батырады (1 кг шетен бұтақтарымен 1,2 кг қант және үш стакан су), қайнатады және оттан 5-6 сағатқа шығарады, содан кейін қайтадан отқа қояды, 5-7 минут қайнатады. оттан 10-12 сағатқа шығарады. Бұл 3-4 рет қайталанады, соңғы пісіру кезінде қантталған жемістерге 1 кг массаға 3-4 г лимон қышқылын салады, содан кейін оларды дуршлагқа тастайды, сиропты ағызып жібереді және қантталған жемістерді табаққа немесе табаққа кептіру үшін жайып қояды. . Банкаларда немесе қораптарда сақтаңыз (сиропта ұзақ уақыт сақтау үшін қалдырыңыз). Қызмет көрсету кезінде түйіршіктелген қантқа немесе ұнтаққа себіңіз.