Алма джемі, бірнеше тәсілдер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бағалы джем алмадан "Зорка", "Ранетка десерті", "Долго", "Ранетка Лисавенко", "Норд", "Камышлов сарысы", "Алтай репинкасы", "Янтарь", "Октябрьское", "Горно-Алтайское" және "Алтай көгершіні" сияқты алмалардан, сондай-ақ жабайы алма ағаштарының жемістерінен алынады. салмағы 25 - 30 г.Даршын, Десерт, Петрова, Анис, Антоновка, Шафран Пепин сияқты ірі жемісті алмалардан жақсы тосап дайындалады. Ренет шампан, Ренет Симиренко, Ренет ордені, Қарлы Кальвилл, Қысқы алтын пармен. Бірінші әдіс. Алма қабығынан тазартылады (қабығымен де жасауға болады), тұқым камерасы алынып тасталады, тілімдерге кесіледі, тұздалған немесе қышқылдандырылған сумен құйылады. Тығыз целлюлозасы бар алмалар ағартылған. 1 кг дайындалған алма үшін 1 кг қант пен 1 стакан су қолданылады. Тіліктер қайнаған сиропқа батырылады, бассейннің мазмұны шайқалады және 5-6 сағатқа қалдырылады, дайын болғанға дейін үш дозада қайнатылады. Кейде жеке тілімдер қайнатылмайды, оларды қасықпен таңдап, сиропқа пісіру керек. Ақ джем тым тәтті болып шығады, пісірудің соңында оған 1 кг алмаға 3 г лимон қышқылы қосылады. Екінші әдіс. Антоновка сортындағы алма кесектерін қабаттап қантпен жауып, 6 - 8 сағат қояды, содан кейін отқа қояды, 1 кг алмаға бір стакан су құйып, 5 минут қайнатады және тағы 10 -12 сағат қояды, содан кейін джем пісірілгенге дейін қайнатылады. . Үшінші әдіс. Ранетки мен қытайлықтарда сабақтар қысқарады, жемістер шаншылады, содан кейін 2-3 минут ағартылады және толық суығанша тез суық суға батырылады. Алма (1 кг) дайындалған ыстық сиропқа (1,2 кг қант және 2 стакан су) батырылады, қайнатылады және оттан алынады. 10-12 сағат тұра отырып, екі-үш дозада қайнатады.