Шәрбат қосылған алма, алмұрт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Алма 180 немесе алмұрт 170, лимон қышқылы 0,1, қант 35, су 50, шарап 10.
Сипаттамасы Алма немесе алмұрт өзегін алып тастап жуылады, қабығынан тазартылады және лимон қышқылының әлсіз ерітіндісінде пісірілгенге дейін сақталады. Жемістердің қабығы мен өзегін 10-12 минут қайнатады, қайнатпаны сүзеді, қант қосып, сиропты қайнатады. Оған жемістер салынады (апорт және Антоновка алмаларынан, герцогиня алмұртынан басқа) және 6-8 минут баяу отта қайнатылады. Бұл сорттардың жемістері қайнаған сироппен құйылады және салқындағанша қалдырылады. Креманкаларға сироп құйып беріледі, оған шарап алдын ала қосылады.