Сторац-бадрожан (Сарымсақ қосылған баклажандар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты4 минут
Өнімдер Баклажандар 250, сарымсақ 10, өсімдік майы 30, ақжелкен 50, қызанақ 50, дәмдеуіштер, шөптер, тұз.
Сипаттамасы Баклажандарды жуып, қабығын, сабағын және тұқымын алып тастағаннан кейін салқын тұзды суда 4-5 минут ұстайды, содан кейін баклажандарды елекке тастайды, алынған өзегін турайды, майдалап туралған сарымсақпен, ақжелкенмен, тұзбен, бұрышпен араластырады және қуырады өсімдік майы. Баклажандар алынған массамен толтырылады, ыдысқа салынады, туралған қызанақ, суық су қосылады және қақпақпен дайын болғанға дейін баяу отта қайнатылады. Қызмет көрсету кезінде шөптерге себіңіз.