Араб тіліндегі баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Баклажандар 200, зәйтүн майы 30, сәбіз 20, балдыркөк 20, қызанақ 50, пияз 30, сарымсақ 4, ақжелкен 3, тұз.
Сипаттамасы Баклажандар ұзындығы бойынша екіге бөлінеді, целлюлоза теріден пышақпен бөлінеді. Майдалап туралған пиязды сары майға жібереді, содан кейін майдалап туралған сарымсақты, сәбізді және қайнатылған балдыркөкті қосады, баклажаннан алынған целлюлозаны тұздайды және бәрін жақсылап араластырады. Баклажан қабығы алынған тартылған көкөністермен толтырылып, майланған табаға немесе пісіру парағына жайылады. Баклажанның әрбір жартысы қызанақ тілімімен жабылып, майдалап туралған ақжелкенге себіледі. Пеште 20 минут пісіріледі, салқын түрде беріледі.