Сациви тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сары май 100, жаңғақ 300, пияз 250, бидай ұны 30, жұмыртқа (сарысы) 3 дана., сарымсақ 20, шарап сірке суы 100, қалампыр 2, даршын 2, қызыл бұрыш 5, лавр, шафран, жаңа піскен шөптер 20, кептірілген шөптер 2, сорпа 500, тұз 20.
Сипаттамасы Майдалап туралған пияз мен сарымсақ тауық сорпасынан алынған сары май мен майға өтеді, ұн қосылады, сорпамен сұйылтылады, қайнатылады және ыдыстар оттан алынады. Ұнтақталған жаңғақтарды кептірілген және жаңа піскен шөптермен, ұнтақталған қызыл бұрышпен, жұмыртқаның сарысымен, шафран тұнбаларымен және дәмдеуіштер қосылған қайнатылған шарап сірке суымен араластырады. Алынған қоспаны тұздыққа енгізеді және араластыра отырып, тұздықты қайнатпай қыздырады.