Сациви тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сары май 100
жаңғақ 300
пияз 250
бидай ұны 30
жұмыртқа (сарысы) 3 дана.
сарымсақ 20
шарап сірке суы 100
қалампыр 2
даршын 2
қызыл бұрыш 5
лавр
шафран
жаңа піскен шөптер 20
кептірілген шөптер 2
сорпа 500
тұз 20.
жаңғақ 300
пияз 250
бидай ұны 30
жұмыртқа (сарысы) 3 дана.
сарымсақ 20
шарап сірке суы 100
қалампыр 2
даршын 2
қызыл бұрыш 5
лавр
шафран
жаңа піскен шөптер 20
кептірілген шөптер 2
сорпа 500
тұз 20.
Сипаттамасы Майдалап туралған пияз мен сарымсақ тауық сорпасынан алынған сары май мен майға өтеді, ұн қосылады, сорпамен сұйылтылады, қайнатылады және ыдыстар оттан алынады. Ұнтақталған жаңғақтарды кептірілген және жаңа піскен шөптермен, ұнтақталған қызыл бұрышпен, жұмыртқаның сарысымен, шафран тұнбаларымен және дәмдеуіштер қосылған қайнатылған шарап сірке суымен араластырады. Алынған қоспаны тұздыққа енгізеді және араластыра отырып, тұздықты қайнатпай қыздырады.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Сациви тұздығы пошаговый рецепт с фото. Из продуктов вам понадобятся Сары май 100, жаңғақ 300, пияз 250, бидай ұны 30, жұмыртқа (сарысы) 3 дана., сарымсақ 20, шарап сірке суы 100, қалампыр 2, даршын 2, қызыл бұрыш 5, лавр, шафран, жаңа піскен шөптер 20, кептірілген шөптер 2, сорпа 500, тұз 20.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz