Бадымжан долмасы (Толтырылған баклажандар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Қой еті 160, пияз 20, шөптер (аскөк, кинза) 15, баклажан 300, еріген сары май 20, жаңа піскен қызанақ 50, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Қойды пиязбен бірге ет тартқыштан өткізеді, тұздайды және бұрыштайды. Алынған тартылған ет қуырылады, үздіксіз араластырылады, содан кейін тақтаға жайылады, біртекті масса пайда болғанша пышақпен ұрылады, қуырылған пияз, шөптер қосылады және араластырылады. Тазартылған және ағартылған баклажандар тартылған етпен толтырылады, терең ыдысқа салынады, туралған қызанақпен жабылады, сорпамен құйылады және 25-30 минут бұқтырылады.