Шурпалы-беліш (Бәліштер)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бидай ұны 70, қаймақ 10, жұмыртқа 1/4 дана., қант 2, сода 1, сүт 20, қой немесе сиыр еті 150, пияз 25, май 20, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Сүтке тұз, қант, қаймақ және жұмыртқа құйылады, қоспасы шайқалады, сосын бидай ұны, сода құйылады, қамыр иленеді. Қалыңдығы 0,5 см торттарды жайып, шеттерін көтеріп, шымшып алады. Бос балишалар екі жағынан қуырылады және тартылған етпен толтырылады. Тартылған ет келесідей дайындалады: майлы қой немесе сиыр еті пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіледі, тұз бен бұрыш қосылады, жақсылап араластырылады, аздап сорпа немесе су құйылады, қайтадан араластырылады, содан кейін қуырылады. Балишаға ыстық күйінде беріледі. Бөлек, сорпа шыныаяқтарда беріледі.