Ет қосылған довга (фрикаделькалар қосылған бұршақ сорпасы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер
Қой еті 160
пияз 20
матзони 250
күріш 30
бұршақ 20
ұн 10
қымыздық 50 немесе шпинат 50
шөптер (кинза
аскөк
кявар) 30
дәмдеуіштер
тұз.
пияз 20
матзони 250
күріш 30
бұршақ 20
ұн 10
қымыздық 50 немесе шпинат 50
шөптер (кинза
аскөк
кявар) 30
дәмдеуіштер
тұз.
Сипаттамасы Қой етінің етін пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіп, бұрыш қосады, тартылған етті араластырып, шар етіп турайды. Сорпада бұрын суланған бұршақ қайнатылады. Содан кейін күріш, қымыздық немесе шпинат, шөптер, ет шарлары, матзони (Ұнмен араластырылған және үздіксіз араластыра отырып қайнатылған йогурт), тұз қосып, ыдысты дайын күйге келтіріңіз. Сорпа жылы да, салқын да беріледі.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Ет қосылған довга (фрикаделькалар қосылған бұршақ сорпасы) пошаговый рецепт с фото. Из продуктов вам понадобятся Қой еті 160, пияз 20, матзони 250, күріш 30, бұршақ 20, ұн 10, қымыздық 50 немесе шпинат 50, шөптер (кинза, аскөк, кявар) 30, дәмдеуіштер, тұз.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz