Ет қосылған довга (фрикаделькалар қосылған бұршақ сорпасы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 160, пияз 20, матзони 250, күріш 30, бұршақ 20, ұн 10, қымыздық 50 немесе шпинат 50, шөптер (кинза, аскөк, кявар) 30, дәмдеуіштер, тұз.
Сипаттамасы Қой етінің етін пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіп, бұрыш қосады, тартылған етті араластырып, шар етіп турайды. Сорпада бұрын суланған бұршақ қайнатылады. Содан кейін күріш, қымыздық немесе шпинат, шөптер, ет шарлары, матзони (Ұнмен араластырылған және үздіксіз араластыра отырып қайнатылған йогурт), тұз қосып, ыдысты дайын күйге келтіріңіз. Сорпа жылы да, салқын да беріледі.