Балықтан жасалған галантин
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер терісі бар 500 г балық филесі, қабығы жоқ 20 г бидай наны, 30 г сүт, 50 г сары май, 1 тауық жұмыртқасы, дәміне қарай ұнтақталған қара тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Дайындалған филеден теріні мұқият алып тастайды, целлюлозаны турайды, ет тартқыштан өткізеді, сүтке малынған бидай нанын қосады. Тағы бір рет ет тартқыштан өткізіп, жұмсартылған сары май немесе маргарин, шайқалған жұмыртқа, тұз, бұрыш қосып, барлығын жақсылап араластырыңыз. Балықтан алынған тері целлофанға қойылады, оған тартылған ет салынады. Орам түрінде орап, тұзды суға қайнатады. Пресс астында салқындатылады. Қызмет көрсетер алдында жұқа пышақпен кесектерге кесіңіз. Көкөністермен, лимонмен және шөптермен бірге беріледі.