Толтырылған шошқа етінен жасалған орама
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг шошқа еті (бүйір бөлігі), 1 сәбіз, 1 ақжелкен тамыры, 1/4 балдыркөк тамыры, дәмдеуіштер.
Сипаттамасы (тағамдар: Беларусь) Толтыру үшін: 200 г бұзау еті, 200 г шошқа еті, 50 г ақ нан, 1 ас қасық. қаймақ қасық, 3 жұмыртқа, 150 г шошқа тілі, 2 шошқа бүйрегі (150 г), тұз, ұнтақталған қара бұрыш, су. Шошқа етінен теріні қалыңдығы шамамен 0,5 см шошқа майымен бірге кесіп, тұз бен бұрышпен сүртеді. Содан кейін шошқа еті мен бұзау етін ет тартқыштан өткізіп, салқын суға малынған ақ нанмен араластырып, тағы бір рет ет тартқыштан өткізеді. Тартылған етке қаймақ, жұмыртқаның сарысы, тұз, бұрыш, су қосылады және алынған масса мұқият араластырылады. Ұзындығы бойынша екіге бөлініп, әлсіз сірке суы ерітіндісіне малынған бүйректерді тұзды суға қайнатады. Теріні қайнатылған тілден алып тастайды және жіңішке жолақтар бойымен кеседі. Екі қатты пісірілген жұмыртқа екіге бөлінеді. Шошқа етінен кесілген теріні дымқыл кенеп майлыққа салып, оны шайқалған ақуызбен майлап, үстіне тартылған етті, тілді, бүйректі және жұмыртқаны қалыңдығы шамамен 0,5-1 см біркелкі қабатқа жайып қояды. . Осыдан кейін, толтырылған шошқа етінің терісі мықтап оралып, майлыққа оралып, шпагатпен байланады. Орамды қайнаған суы бар кастрюльге салып, хош иісті тамырларды, тұзды, бұрышты, лавр жапырағын қосып, баяу отта 2-3 сағат қайнатады. Осыдан кейін орамды табадан шығарып, сәл салқындатып, жүктің астына салқын жерге қояды. 8 сағаттан кейін жүкті алып тастайды, шпагат пен майлықты алып тастайды. Орамды тілімдерге бөліп, таяз табаққа жайып, балдыркөк шөптерімен безендіреді.