Жұмыртқасы бар картоп орамы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тартылған ет үшін: 3 жұмыртқа, 1-2 ас қасық. еріген шошқа майының қасықтары, 2 пияз.
Сипаттамасы (тағамдар: Беларусь) 10 картоп түйнегі, 1 ас қасық. май қасық, 2 шай қасық бидай ұны, 2 шай қасық нан үгіндісі, 1 жұмыртқа, 1 стакан соя, тұз. Қабығында қайнатылған және қабығынан тазартылған картопты ет тартқыштан өткізіп, ұн қосып, араластырады. Содан кейін тартылған ет дайындалады: қатты пісірілген жұмыртқалар майдалап туралып, қуырылған пиязбен араластырылады. Фаршты картоп массасына шамамен 2 см қабатқа жайып, орама түрінде орап, майланған пісірме табаққа немесе табаға жібереді. Орамды ұрылған жұмыртқамен майлайды, нан үгіндісіне себеді, маймен себеді, 3-5 жерде теседі және пеште қызарғанша пісіреді. Дайын орамды турап, қаймақ, пияз немесе саңырауқұлақ соусымен бірге береді.