Жұмыртқасы бар орама - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті-750 г, бүйрек майы-50 г, ақ нан-150 г сүт - 200 мл, өсімдік майы - 100 мл, пияз - 1 бас, 2 жұмыртқа, нан үгіндісі, дәміне қарай ақжелкен тұзы мен бұрыш. Салмасы: 3 жұмыртқа.
Сипаттамасы Етті туралған котлеттер сияқты пісіріңіз. Фаршты жайылған қамыр түрінде тақтаға дымқыл майлыққа салыңыз. Ортасына қатты пісірілген және қабығы аршылған жұмыртқаларды үстіңгі жағы кесілген етіп бір қатарға қойыңыз, майлықтың көмегімен ішіне жұмыртқасы бар тартылған ет орамын ораңыз. Оны абайлап майланған пішінге салыңыз. Орамды ұрылған жұмыртқамен майлап, нан үгіндісіне себіңіз де, ыстық пешке салыңыз. Орам қызарған кезде отты азайтыңыз, қалыпқа бірнеше қасық сүйек сорпасын қосыңыз, ал орамды мезгіл -мезгіл пішіндегі шырынмен, дайын болғанға дейін құйыңыз. Үстелге көкөніс пюресі, томат соусы және сары май немесе орамның астындағы шырынмен бірге қызмет ету ұсынылады.