Толтырылған тауық еті - 3
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты90 минут
Өнімдер 1 тауық еті (1,2-1,3 кг), 2 жұмыртқа, 50 г май, 1 пияз, 100 г жарма, ақжелкен шоғыры.
Сипаттамасы Тауықтың төс етін төмен қаратып, өткір пышақпен жотаның бойымен терісін кесіңіз. Теріні етпен, қанаттармен, аяқтармен, тұзбен бірге бөліп, 1 сағатқа қалдырыңыз. Жұмыртқаның сарысын, жұмсартылған майды, майдалап туралған пиязды, жарма мен туралған ақжелкенді біріктіріңіз. Бұлғанған белки, тұзды, бұрышты енгізіңіз. Массаны тауыққа салыңыз және тігіңіз. Ұшаны маймен майлап, пеште шамамен 1,5 сағат қуырыңыз, мезгіл-мезгіл қуыру кезінде бөлінетін шырынмен құйыңыз. Неше порцияға арналған: 8.Пісіру уақыты 90 мин.