Тауық етінен жасалған галантин
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 тауық еті, 1 кесе саңырауқұлақ, 1/2 кесе қаймақ, 1/2 лимон, 2 түйір сарымсақ, тұз, бұрыш, дәміне қарай дәмдеуіштер.
Сипаттамасы Тауықты жуыңыз және оның терісін абайлап алыңыз. Барлық етті кесіп, оны кішкене кесектерге кесіңіз. Туралған саңырауқұлақтарды, тұзды салыңыз, лимон шырынын себіңіз, сарымсақты сығыңыз, дәміне қарай дәмдеуіш қосыңыз. Араластырыңыз және 1/2 - 1 сағатқа қалдырыңыз. Алынған тартылған етпен тауықтың терісін өте тығыз толтырмаңыз, оны кесілген жерлерге салыңыз, сонда тартылған ет көрінбейді (оны жіптермен байлауға болады). Пісіру парағына салыңыз және қаймақпен қалың жағыңыз. Тұмшапеште қытырлақ болғанша айналдырмай қуырыңыз, мезгіл-мезгіл босатылған шырындарды құйыңыз. Ыстық және суық күйінде беруге болады. Тұтас тауықтың орнына аяқтарын алуға болады. Неше порция үшін: 8.