Тұтас қуырылған тауық немесе тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 тауық еті, 1/2 кесе қаймақ, 8-10 картоп, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Жас тауықтың немесе тауықтың дайындалған ұшасын ішіне және сыртына тұз, бұрыш себіңіз, қаймақпен жабыңыз, сары маймен немесе еріген тауық майымен майланған пісірме табаққа салыңыз, тазартылған картопты қасына жайыңыз, тұз қосыңыз. Егер картоп үлкен болса, кесектерге кесіңіз. Науаны ыстық пешке салыңыз да, тауық қызарған кезде отты азайтыңыз. Дайын болғанға дейін қуырыңыз, үстіне бөлінген шырындарды құйыңыз. Тауықтың дайын екеніне көз жеткізу үшін оны өткір пышақпен немесе аспазшының инесімен бірнеше жерден тесу керек. Егер түссіз шырындар шықса, онда тауық дайын болады.