Бөтелкедегі тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы орташа мөлшердегі тауық еті, қаймақ 1/3 кесе, дәміне қарай тұз, ұнтақталған бұрыш, картоп 5 -10, шөптер шоғыры. Өңделген тауықты тұз бен қаймақпен сүртіңіз. Айран бөтелкесіне жылы су құйып, табаға салыңыз. Тауықты бөтелкеге "отырғызыңыз", табаға 1/2 кесе су құйыңыз, тазартылған картопты салыңыз да, табаны жақсы қыздырылған пешке салыңыз. Бір сағаттан кейін (немесе одан ертерек) тауық еті дайын болады. Табаны пештен алыңыз да, тауықты бөтелкемен бірге табаққа салыңыз. Пісірілген картопты, шөптерді айналасына салыңыз. Дайын тауықтың қызыл түсі бар, барлық шырындар тері астына түседі, сондықтан кесектерді мұқият кесіп тастау керек, себебі шырын тауықтан шашырауы мүмкін. Тауық етін қуырудың бұл әдісі, әсіресе, аспаздық даналықпен қиналуды ұнатпайтын, бірақ қонақтарын жағымды таң қалдырғысы келетіндерге өте қолайлы. Тауықты банкада пісіру одан да оңай. Ол үшін шикі тауық етінің кесектерін кәдімгі литрлік ыдысқа салыңыз, тұз бен дәмдеуіштер себіңіз, құмыраға 2-3 ас қасық сорпаны немесе суды құйыңыз, саңылауды алюминий фольгамен жауып, жаңадан қосылған пешке салыңыз. . 1 сағаттан кейін тағам дайын болады.