Соя соусында лимонмен пісірілген тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер тауық еті - 1 дана. лимон - 1-1,5 дана. тұз бұрышы - дәміне қарай соя соусы
Сипаттамасы Тауық етін сүйектен бөліп алыңыз (тұтастай алғанда: осыдан кейін сізде тау сүйектері мен тауық етінің қабаты болуы керек), бөліктерге бөліп, лимонды тілімдерге бөліңіз. Тауық етіне тұз бен бұрыш себіңіз. Кәстрөлге ет кесектерін және туралған лимонды келесідей етіп салыңыз: ет қабаты - лимон қабаты. Барлығын соя соусымен және сумен 1:3 қатынасында құйыңыз, сонда сұйықтық қысыммен орнатылған кезде тауықтың үстінен көтеріледі. Тоңазытқышқа қысыммен 4-6 сағатқа қойыңыз (одан да көп болуы мүмкін). Қуыруға арналған табаны маймен майлаңыз, үстіне лимон қосылған тауықты салыңыз, үстіне маринадталған тұздықты құйыңыз. Дайын болғанға дейін пісіріңіз (шамамен 20-25 минут) тауықты айналдыруға дайын болғанға дейін 5 минут бұрын. Бұл тағам үшін соя тұздығын ешқандай қоспасыз қабылдаған дұрыс. тауық еті - 1 дана. лимон - 1-1,5 дана. тұз бұрышы - дәміне қарай соя соусы -------------------------------------------------------------