Қаймақ соусындағы пияз қосылған соя еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер соя еті (құрғақ) 150 г. пияз 2 дана. қаймақ 100-200 г. жұмыртқа 1 дана. тұз дәмдеуіштер жасыл қырыққабат 100 г. сәбіз 1-2 дана.
Сипаттамасы Соя етін оның қаптамасында көрсетілгендей пісіріңіз. Бұл соя гулясы немесе соя котлеттері болуы мүмкін. Соңғы жағдайда оларды кейінірек кішкене бөліктерге кесу жақсы. Сорпа текшесін қосуға болады. Дәмдеуіштермен дәмдеуді ұмытпаңыз. Соя пісіп жатқанда, екі үлкен пиязды ұсақтап турап, өсімдік майына жартылай дайын болғанға дейін қуырыңыз. Қажет болса, пиязға туралған қырыққабат пен үгітілген сәбізді қосуға болады. Пияз мен көкөністер толығымен дайын болғанға дейін шамамен 10-15 минут бұрын, артық сұйықтықтан қайнатылған және сүзілген соя етін көкөністермен бірге табаға салып, қақпақпен жабыңыз. Әрі қарай қарапайым қаймақ тұздығы дайындалады. Қаймаққа шикі жұмыртқа қосылып, шанышқымен жақсылап араластырылады, содан кейін қалауыңыз бойынша ақжелкен мен аскөк қосылады. Табаның мазмұны осы тұздықпен құйылады, араластырылады және бәрі дайын болғанға дейін жеткізіледі (пияз күйіп кетпеуі керек, ал екінші жағынан жұмыртқа шикі күйінде қалмауы керек). Ащы дәмдеуіштерді қосуға болады. Насыбайгүл сияқты хош иісті шөптер өте жақсы.