Кальмардан жасалған құймақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кальмар қаңқасы, 100 г сиыр еті, картоп 2 дана., Сәбіздің 1/3 бөлігі, пияз 1/2 бас, пияз 1 дана., ұн 2/3 ас қасық., 1 жұмыртқа, тұз (4 порция үшін).
Сипаттамасы Кальмарды тазалаңыз, үстіне қайнаған су құйыңыз. Содан кейін ұсақтап тураңыз. Сиыр еті, сәбіз, пияз, пиязды ұсақтап тураңыз. Пияздың жақсырақ кесілуіне және сырғып кетуіне жол бермеу үшін алдымен ұзынынан екіге бөліңіз, содан кейін ішін кесу тақтасына қойып, кесіңіз. Картопты тазалаңыз, содан кейін крахмал шыққанша (30-60 минут) суық суға батырыңыз. Үккіштен өткізіп, дайындалған массамен біріктіріңіз (1-тармақтан). Ұнды, жұмыртқаны салыңыз да, құймақ тәрізді қалың қамыр жасаңыз. Тұз қосыңыз. Табаны қыздырыңыз. Аздап өсімдік майын құйыңыз. Құймақтарды екі жағынан қуырыңыз. ДУБУ-КИМЧИ Дубу (соя сүзбесі) 1,2 кг, шошқа еті 200 г, кимчи 1/2 шанышқы, пияз 1/2, сарымсақ 2 түйір, қызыл бұрыш (ыстық) 2 бұршақ, тұз, күнжіт майы, күнжіт тұқымы, өсімдік майы. Еменді қайнаған суға салып, іші жылы болғанша пісіріңіз. Содан кейін суды алып тастаңыз және ағызыңыз. Шошқа етін кішкене кесектерге кесіңіз. Кимчиді ұзындығы 4 см етіп кесіңіз. Сарымсақты қуырыңыз, шошқа етін салыңыз, тұз қосыңыз. Ет жақсы қуырылған кезде кимчи, пияз, қызыл бұрыш, күнжіт майы, күнжіт тұқымын қосыңыз. Дайын болғанға дейін араластырыңыз және қуырыңыз. Еменді жалпақ кесектерге кесіңіз, табақтың шетіне қойыңыз. Қуырылған кимчиді табақтың ортасына әдемі етіп орналастырыңыз. Күнжіт майымен себіңіз.