корей тілінде (ет қосылған сәбіз)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ет (кез келген майсыз), сәбіз, өсімдік майы, соя соусы, пияз, аджи-но-мото, сарымсақ, күнжіт тұқымы, сірке суы. АДЖИ-НО-МОТО (натрий глутаматы, вейдзин, адиномото) - ақ кристалды ұнтақ, ол көптеген тағамдардың дәмін жақсартады және жақсартады, суда тұзбен сұйылтылған, дәмі тауық пен саңырауқұлақ сорпаларының қоспасына ұқсайды. Ол Оңтүстік-Шығыс Азия елдерінің тағамдарына ерекше дәм беретін адам. Етті қабықшалардан өткір жіңішке пышақпен тазалап, ұзындығы 5 см-ге дейін және қалыңдығы 0,5 см-ге дейін кесектерге кесіңіз. Етті жақсы қыздырылған өсімдік майына тез қуырыңыз, соя соусын, туралған пиязды, аджи-но-мотоны қосып, пияз алтын түске айналғанша қуыруды жалғастырыңыз. Ет сорпасын немесе ыстық суды қосып, ет толығымен дайын болғанша ыдысты қайнатыңыз. Салқын. Осы уақытта сәбізді дайындаңыз: оларды жолақтарға кесіп, аздап тұз себіңіз. Біраз уақыттан кейін сәбізді босатылған шырыннан сығып, етпен араластырыңыз, сарымсақ, күнжіт тұқымы мен сірке суын қосыңыз. Егер сіз оны тоңазытқышқа бір тәулікке қойсаңыз, бұл тағам да дәмді болады.