Қажет: 1 кг майшабақ - жақсырақ (Мүмкін болса да
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы басқа балықтарды қолданыңыз: галибут, лосось - лосось, чинук лосось, кохо лосось, лосось лосось, сондай -ақ тарақ, треска немесе поллок қолайлы), 1/2 кг сәбіз (Шалғам-дайкон немесе сәбіз мен шалғамды қолдануға болады), 200 г үстел сірке суы, 20 г соя соусы, 1 дана. пияз, 10 г сарымсақ, дәміне қарай қызыл ыстық бұрыш, 10 г өсімдік майы, 1 г күнжіт тұқымы, 30 г қант, дәміне қарай тұз б. Теріден және сүйектен тазартылған балық филесін ұзындығы 5 см, қалыңдығы 0,5 см жолақтарға кесіңіз (Тарақ - тілімдерге). Эмальданған ыдысқа салыңыз, сірке суын құйыңыз және араластырыңыз. Бұл пішінде 20-30 минутқа қалдырыңыз. Осы уақытта сәбізді немесе шалғамды немесе екеуінің қоспасын жұқа жолақтарға кесіп, аздап тұз себіңіз. Содан кейін балықты елекке тастаңыз, ағызып жіберіңіз. Балықты көкөністермен тұз, пияз, жұқа жолақтарға кесілген, сарымсақ, ұсақталған күнжіт, аджино-мото, қант қосып араластырыңыз. Дәміне қарай сірке суын да қосуға болады.