(майшабақтан жасалған ол) корей тілінде
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Майшабақ жақсырақ (бірақ басқа балықтарды қолдануға болады: галибут, лосось - лосось, чинук лосось, кохо лосось, лосось лосось, сондай-ақ тарақ, треска немесе поллок қолайлы) 1 кг, сәбіз 0,5 кг (шалғам-дайкон немесе сәбіз және редис қолдануға болады), ас сірке суы 200 г, соя соусы 20 г, пияз 1 дана., сарымсақ 10 г, қызыл ыстық бұрыш - дәміне қарай, өсімдік майы 10 г, күнжіт тұқымы 1 г, қант 30 г, тұз - дәміне қарай.
Сипаттамасы Теріден және сүйектен тазартылған балық филесін ұзындығы 5 см, қалыңдығы 0,5 см жолақтарға кесіңіз (тарақ - тілімдерге). Эмальданған ыдысқа салыңыз, сірке суын құйыңыз және араластырыңыз. Бұл пішінде 20-30 минутқа қалдырыңыз. Осы уақытта сәбізді, шалғамды немесе екеуінің қоспасын жұқа жолақтарға кесіп, аздап тұз себіңіз. Содан кейін балықты елекке тастаңыз, ағызып жіберіңіз. Балықты көкөністермен тұз, пияз, жұқа жолақтарға кесілген, сарымсақ, ұсақталған күнжіт, аджи-но-мото, қант қосып араластырыңыз. Дәміне қарай сірке суын да қосуға болады.