Маринадталған балық - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сазан (немесе басқа балықтар)-1,250 кг, өсімдік майы - 200 мл, ұн - 2 ас қасық, қызанақ шырыны - 250 мл, лавр жапырағының 1/2 бөлігі, бұрыш бұршағы (дәміне қарай), лимон - 100 г, пияз - 100 г, тамырлар (сәбіз, балдыркөк, ақжелкен, ақжелкен) - 200 г, шарап сірке суы және дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Балықты тазалап, суық сумен жақсылап жуыңыз, бөліктерге бөліңіз, тұз себіңіз және 10-15 минутқа қалдырыңыз. Кептірілген балық кесектерін ұнға орап, өсімдік майына қуырыңыз. Балықты кастрюльге жіберіңіз, ал балықты қуырғаннан кейін қалған майға туралған тамырлар мен пиязды құтқарыңыз, қызанақ шырыны мен сірке суын, лавр жапырағы мен бұрыш бұршағын қосыңыз. Барлық көкөністер дайын болғанға дейін пісіріңіз, содан кейін оларды електен балықтың үстіне сүртіңіз де, кастрюльді пешке 20 минутқа қойыңыз. Балықты үстелге салқын түрде қызмет етіңіз, оны табаққа салыңыз және лимон тілімдерімен безендіріңіз.