Шпинаттан жасалған пудинг
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Шпинат-700 г, май-100 г, ұн-125 г, сүт - 300 мл, нан үгіндісі - 75 г, қаймақ - 100 мл, дәміне қарай 2 жұмыртқа, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Сұрыпталған және мұқият жуылған шпинатты тұзды суға 20 минут қайнатыңыз, елекке салыңыз, суық сумен шайыңыз, ағызып, ұсақтап тураңыз. Бөлек кастрюльде сары майды (75 г) қыздырыңыз, ұнды үнемдеңіз, шпинат қосып, тағы 5 минут қайнатыңыз, содан кейін оттан алыңыз, араластырыңыз, үстіне жылы сүт құйыңыз, екі жұмыртқаны, тұзды, бұрышты шайқаңыз, жақсылап араластырыңыз, маймен майланған ыдысқа салыңыз. және нан үгіндісі себілген және қаймақ құйыңыз. Орташа отта 40-тан 50 минутқа дейін пісіріңіз. Қызарған пудингті табаққа салыңыз да, тіскебасарға немесе гарнир ретінде беріңіз.