Қалақай қосылған кәстрөл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Бақша қалақайы - 700 г, сары май - 100 г, ұн - 125 г, сүт-300 мл, нан үгіндісі-75 г, ірімшік - 50 г, күріш-50 г, дәміне қарай 2 жұмыртқа, бұрыш және тұз.
Сипаттамасы Жас қалақайдың жақсылап жуылған жапырақтарын тұзды суда 15 минут қайнатыңыз, елекке тастаңыз, суық сумен шайыңыз, беріңіз. ағызып, майдалап тураңыз. Күрішті қайнатпай тұзды суға қайнатып, суық сумен шайыңыз. Бөлек кастрюльде 75 г сары майды қыздырып, ұнды сығып алыңыз, қасықпен араластыра отырып, қалақай мен күрішті қосып, 5 минут бойы араластырыңыз да, араластыруды тоқтатпай, жылы сүтті құйыңыз. Тұз бен бұрыш қосып, маймен майланған және нан үгіндісі себілген табаға салыңыз. Екі жұмыртқаны ұрып, кастрюльге құйыңыз, содан кейін үгітілген ірімшікке себіңіз. Орташа отта 40-45 минут пісіріңіз. Қуырылған кастрюльді табаққа салыңыз және бөліктерге бөліңіз.