Қолдан жасалған шұжық (калтабош)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Шошқа етінің қосалқы өнімдері: өкпе - 500 г, жүрек, көкбауыр, мойын тілігі - 500 г, шошқа майы - 500 г, пияз - 1 бас, күріш - 100 г, жуан шошқа ішектері, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Барлық ішімдіктерді қайнатыңыз, салқындатыңыз, ет тартқыштан өткізіңіз, қайнатылған (дайын болғанға дейін емес) күрішті, өте майдалап туралған пиязды, тұзды және бұрышты қосыңыз. Жақсылап шайыңыз, шошқа етінің ішектерін пияз және тұзбен сүртіңіз және тартылған етпен толтырыңыз (ет тартқышқа бекітілген арнайы шұңқырды пайдаланып). Ішекті екі ұшына байлап, шұжықты қайнаған суға батырыңыз, 20 минут қайнатыңыз, содан кейін салқын сумен суытып, құрғатыңыз. Шұжықты ұзағырақ сақтау үшін оны бір тәулікке дейін ұстай отырып, суық түтінге ыстауға болады. Суық тағамдар ретінде қызмет етіңіз.