"Чаба" шұжығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Сиыр етінің целлюлозасы - 1, 5 кг, бұзау етінің целлюлозасы - 3, 5 кг, шошқа етінің целлюлозасы - 2, 5 кг, шошқа майы - 2, 5 кг, бұрыш - 10 г, сарымсақ - 20 г, ұнтақталған қызыл бұрыш - 20 г, тұз - 25 г, зире - 7 г, селитра-1, 5 г, шошқаның жіңішке ішектері.
Сипаттамасы Ішекті жақсылап шайып, суық суға қалдырыңыз. Майлы емес бұзауды ет тартқыштан ұсақ електен өткізіп, судан (1 л), тұздан және нитраттан тұзды ерітіндімен (5 минут ішінде) илеңіз, қалыптарға салыңыз (қабаты 15 см, артық емес) және тоңазытқышқа 16 сағатқа қойыңыз. . Суықта ұсталған тартылған етті дәмдеуіштермен және ет тартқыштан (ірі електен) өткен шошқа еті мен шошқа майымен араластырыңыз. Ішектерді тартылған етпен толтырыңыз, оларды әр 20-25 см сайын бұраңыз. Алдымен 45ш-75ш температурада 25 минут, содан кейін 75ш-95ш температурада жылы түтінмен тағы 20-25 минут, кірпіш-қызыл шұжықтар алынғанша ыстаңыз. Ысталғаннан кейін шұжықты 30-40 минут қайнатпай (90ш-95ш) суға қайнатыңыз. Пісірілген шұжықты қайтадан салқын түтінге 12 сағат бойы ыстаңыз.