Құрғақ шұжық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа етінің целлюлозасы - 4,5 кг, сальник-1 кг, тұз-100 г, нитрат - 7 г, сарымсақ - 20 г, бұрыш - 20 г, дәмді - 5 г, қой ішектері.
Сипаттамасы Ішекті жақсылап шайып, суық суға қалдырыңыз. Етті шошқа майымен бірге ет тартқыштан ірі електен өткізіп, дәмдеуіштермен жақсылап араластырып, қойдың ішегін тартылған етпен толтырыңыз. Сызбада құрғатыңыз және 2-3 күн бойы салқын түтінмен ыстаңыз. Бір ай бойы суық және жақсы желдетілетін жерде іліп қойыңыз.