"Раушан" шұжығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті (өте майлы емес) - 1, 250 г, бұзау еті - 250 г, нитрат-1 г, тұз-25 г, ұнтақталған бұрыш-2 г, ұнтақталған қызыл бұрыш (тәтті немесе ащы, дәміне қарай)-2 г, хош иісті бұрыш - 5 бұршақ, сарымсақ - 10 түйір, дәмді - 5 г, шошқа ішектері.
Сипаттамасы Шошқаның ішегін жақсылап шайып, суық суға қалдырыңыз. Қабықтар мен сіңірлерден тазартылған шошқа етін кішкене текшелерге бөліп, тұз бен селитрамен араластырып, қыш ыдысқа салып, салқын жерде 1-2 күн ұстаңыз. Бұзауды ет тартқыштан ұсақ електен өткізіп, суық жерде 24 сағат ұстаңыз. Туралған шошқа етін тартылған бұзау етімен араластырыңыз, ұнтақталған қара және хош иісті бұрыш, дәмді, ұсақталған сарымсақты қосып, ішектерді толтырыңыз. Пісірілген шұжықты бірнеше сағат бойы жақсы желдетілетін және салқын жерде іліп қойыңыз, содан кейін 2 күн бойы салқын түтінге ыстаңыз. Ыстық көмірдің үстіндегі сөреде қуырыңыз және қалауыңыз бойынша кез келген гарнирмен бірге қызмет етіңіз.