Шұжық сучу рецепті бойынша
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Майлы шошқа еті - 2 кг, шошқа етінің целлюлозасы - 2 кг, шошқа етінің бел бөлігінің целлюлозасы - 1 кг, шошқа еті - 1 кг, тұз - 145 г, нитрат - б г, қант - 12 г, ұнтақталған бұрыш - 20 г, мускат жаңғағы - б г, лимон қабығы - 1 шай қасық, аш ішек.
Сипаттамасы Ішекті жақсылап шайып, суық суға қалдырыңыз. Шошқа еті мен төс етінің етін ірі електен өткізіп, ет тартқыштан өткізіп, тұзбен, ас тұзымен, қантпен араластырып, бөлме температурасында бір тәулікке қалдырыңыз, содан кейін кішкене текшелерге (1 см3) кесілген шошқа етімен араластырыңыз. бұрыш, үгітілген мускат жаңғағы және лимон қабығы. Жіңішке шошқа ішектерін толтырып, жақсы желдетілетін жерде құрғатыңыз, содан кейін қызыл түске боялғанша ыстаңыз. Қолданар алдында суға шамамен бір сағат қайнатыңыз, қайнатпаңыз (90ш-95ш).