Бауырдан жасалған үй шұжығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бауыр - 1 кг, бекон - 1 кг, кез келген еттің целлюлозасы - 1 кг, дәміне қарай тұз және дәмдеуіштер.
Сипаттамасы Бауырды суға қайнатады, оған тілімдерге кесілген 2 бас пияз, бірнеше қара бұрыш бұршағы мен лавр жапырағын қосады. Су қайнаған кезде бауырды алып тастап, кішкене бөліктерге бөледі, сонымен қатар бекон мен ет целлюлозасын кесектерге бөледі. Массаны тұздайды, қалауы бойынша ұнтақталған қара немесе хош иісті бұрыш қосады, араластырады, жуан шошқа ішектерін толтырады, ұштарын шпагатпен байлайды, қабықтың бетін теседі. Шұжықты бауыр қайнатылған суда қайнатады, оны қалқып кетпес үшін қысыммен (табақпен) басады. Қабық жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Пісірілген шұжықты сорпадан, жабысқан көбіктен және майдан сүртеді. Шұжық тоңазытқышта сақталады және тоңазытқышта 4-5 күнге дейін сақталады.