Бауыр қатпарлары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 0,5 кг сиыр бауыры, 2 - 3 жұмыртқа, жарты стакан су, 3 пияз, 4 - 5 сәбіз, 100 гр сары май, 250 гр қаймақ, тұз, бұрыш, аздап ұн.
Сипаттамасы Бауырды жуыңыз, тазалаңыз, кесектерге кесіңіз, оларды аздап ұрып, жұмыртқа, су, тұз және бұрыш қоспасымен жабыңыз. Сіңдіру үшін 2 сағат бойы суыққа қойыңыз. Содан кейін әрбір бөлік ұнға оралып, майда қызарғанша қуырылады. Бауырды табаға салыңыз, майдалап туралған пияз мен үгітілген сәбіз қабаттарын ауыстырыңыз. Көкөністердің әр қабатына бірнеше қара бұрыш бұршағын, лавр жапырағын, май бөліктерін салыңыз. Қаймақпен толтырып, қақпақтың астына тағы 10 - 15 минут қайнатыңыз. Дайындау уақыты 150 мин.