Истамбул тілінде құспен бірге аралау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 300 гр пуларка төс еті, еріген 150 гр еріген пуларка бауыры 2-3 түйір сарымсақ 1 ас қасық.л зәйтүн майы 350 гр ұзын дәнді күріш шамамен. 1 л сорпа 2 пакет шафран 1/4 шай қасық даршын кайен бұрышы, тұз 50 гр бадам 150 гр бұршақ, балмұздақ
Сипаттамасы (тағамдар: түрік) Дайындау Ет пен бауырды жолақтарға немесе текшелерге 1,5 см етіп тураңыз.Сарымсақты аршып, майдалап турап, өсімдік майына аздап қуырыңыз. Ет пен бауырды қосып, араластыра отырып қуырыңыз. Күріш қосыңыз, аздап қайнатыңыз, сорпаны құйыңыз, шафран мен дәмдеуіштерді қосыңыз. Қақпақсыз шамамен 20 минут қайнатыңыз, жиі араластырыңыз және мүмкіндігінше су қосыңыз. осы уақытта бадамды майсыз табада қуырыңыз, табадан алыңыз. Пісіру мерзімі аяқталғанға дейін 5 минут бұрын күрішке бұршақ пен 3/4 бадам қосыңыз. Араны табаққа салыңыз, қалған бадам себіңіз.